lauantai 29. syyskuuta 2012

Love and order

Vantaalaisen 8-vuotiaan koulupojan mukiloiminen sai huomiota lehdissä ja Uusimaakin asiaa käsitteli. Koulupoika mukiloi siis opettajia. Opettaja-lehdessä vaadittiin opettajille lisää valtuuksia työrauhan palauttamiseen. Minun mielestä siinä vaiheessa kun aletaan puhua järjestysmiehen oikeuksista ja otteista opettajille ollaan jo pahasti hakoteillä. Luokkiin ja kouluihin on mahdollista luoda toisia kunnioittava ilmapiiri ja ehkäistä siten häiriötä. Pelonilmapiiri ei ole sellainen. Aiheesta kysyttiin yhdessä vaalikoneessakin. Kunta pystyy vaikuttamaan asiaan siten, että ryhmäkoot eivät kasva liian suuriksi ja on resursseja erityisopetukseen, ammattitaitoisen henkilökunnan palkkaamiseen, oppilashuoltoon ja koulunkäyntiavustajiin. Ammattitaitoisista opettajista kannattaa pitää kiinni. Koulukaupunki Porvoo ei siinä mielessä antanut hyvää mallia lomauttamalla opettajat muutama vuosi sitten. Tuotakin vaihtoehtoa yhdessä vaalikoneessa kyseltiin.

Kuninkaanportin Shelliä vaaditaan Uusimaan mukaan täyttämään rakennusvelvoitteensa. Kiinnostava nähdä millainen rakennus pakottamalla tulee. Sisähalli skeittaajille ja bmx-pyöräilijöille voisi olla kiva. Tyhjiä halleja löytynee muualtakin. Vaikeakulkuinen kyllä tuo portti.

Iltalukemiseksi voi lukaista raportin "syrjäytyä vai selviytyä". Siinä otteita muutamasta tarinasta. Niitä on paljon muitakin. Raportin voi ladata täältä.

Jostain tuli tämä haminalaisen luokanoppettajan vanha ralli mieleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti