keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Upstår icke

Maanantain valtuustokokoukseen oli postissa tullut tuhti nippu paperia ennakkoläksynä ,osin jo tuttua. Syytä tehdä kotityöt huolella, sillä kokouksessa asioita nuijitaan vikkelästi. Tempo on nopea ja jos ei ole ennakkoon varautunut kuluu ” keskustelu,keskustelu päättynyt, diskussion ..upstår icke” ennen kuin ehtii huomatakaan.

Eräs valtuutettu halusi pyristellä eroon luottamuksestaan, mutta tällekin asialle tuli nopea kopautus ” diskussion..upstår icke.” Valtuutetut saivat lausua evästyksensä hallituksen tekemään lausuntoon kuntarakennelaista. Puheenvuoroja käytettiin. Osa liippasi liki lausuntaa. Hyviä pointteja puolesta ja vastaan. En vielä mennyt pönttöön, kevään tullen sitten. Paperi lähti sellaisenaan kohti valtionvarainministeriötä. Saattaa tosin olla, ja näyttääkin siltä ,että ennen kuin kusti ehtii polkea meidän porvoolaisten käsitykset vahvasta peruskunnasta eduskuntaan on koko asia jo rustattu uuteen uskoon. Näin näyttäisi ainakin sote-uudistukselle käyvän.

Kaupungin talolla otetaan muuten käyttöön uusi kulunvalvontajärjestelmä. Enemmänkin kenties kulunestojärjestelmä. Ovet pysyvät säpissä virka-aikana. Ovipuhelimen kautta varmistetaan pääsy sisään. Kamera kuvaa. Valtuuston kokouksessa ovet ovat toki avoimet. Käykää peremmälle ! Toimialojen ylitysanomuksia käsiteltäessä tuli mieleen, että voitaisiin ottaa käyttöön myös kulujenestojärjestelmä. Kaupungin konserniohje sai aikaa hieman säpinää ja säätöä mutta lopulta paperi hyväksyttiin. Käytävällä kuului kyllä hampaiden narskuntaa ( proteesit ?)

Tiistaina oli lyhyehkö rakennus- ja ympäristölautakunnan kokous. Asiat hoituivat jouhevasti. Jos kiinnostaa paljonko meluvallimaksaa suhteessa meluaitaan voi asian tarkistaa tästä. Porvoon omia ääniähän ollaan par aikaa selvittämässä konsulttityönä. Tästä on kaupungilla kuulunut hajaääniä.

Vaikka kaikki edellä mainittu on toki kiinnostavaa oli enemmän rock´n ´rollia samana iltana amerikkalaisen The Killers yhtyeen konsertissa Areenalla. Erinomainen poprockshown syntymäpäivän päätteeksi. Hassua,että nykyään on jo seuraavana päiväna konserttiklipit Youtubessa.

Viisikymppisenä oleminen on paljon kivempaa kuin sen odottaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti