perjantai 8. helmikuuta 2013

Lauluja ja lautakuntaa

Tiistaina oli Runebergin päivän konsertti Grandissa. Sitä ennen oli tilaisuus Runebergin kodissa. Siellä kuuntelimme hiiren hiljaa sherrylasi kourassa kun kuoro lauloi kadulla Johan Ludvigin muotokuvalle. Weird. Konsertissa Kaj Chydenius säesti ja kolme solistia lauloi 1800-luvun runoilijoiden (aika moni runoili silloin) runoja Chydeniuksen säveliin. Hienoja kipaleita. Intendentti Bladetissa paheksui, kun juhlan muoto ei ollut perinteinen; esitelmiä, orkesterimusiikkia ja lopuksi Maamme. Encoreen Chydenius ja kumppanit tulivat kyllä lavalle laulamaan Maamme-runon. Koko Grandin täysi sali nousi seisomaan. Siinä sitten kuunneltiin Maamme, mutta melodia oli Chydeniuksen oma. En uskaltanut kääntää päätäni.

Torstaina kokoontui rakennus-ja ympäristölautakunta uudella kokoonpanolla ensimmäistä kertaa. Kokous alkoi klo 17 ja keskeytyi klo 17.02.Siirryimme saliin osallistumaan valtuuston iltakouluun. Vielä pientä säätöä aikatauluissa. Valtuustosalissa kaupunginjohtaja kertoi uudesta kuntarakennelaista, tai oikeastaan siitä mitä nyt on tiedossa ja mitä se merkinnee. Saa nähdä onko Porvoolla kumppaneita kun pakko ei ole meidän följyyn lähteä, ei ainakaan kuntarakennelain tiimoilta. Sote- uudistus voikin sitten olla toinen juttu. Kumpi tässä nyt sitten ohjaa kumpaa ? Kun paikalla olleilta kansanedustajilta kysyttiin kuinka käy demokratian pienissä kunnissa mahdollisten liitosten myötä kertoivat he , että ilmeisesti on tulossa uusia mekanismeja takaamaan kenties tulevaa vajetta. Kai se on sitten jonkinlainen kuntahallintohimmeli. Altså ,mikä tässä muuttuu ? Ehkä pari virkamiestä on vähemmän tai sitten heitä on enemmän kun ollaan suuria. Sosiaali- ja terveyspuolen juttuja ei kuultu kun jatkettiin omaa kokousta seinän takana. Kovasti siellä salissa välillä pulistiin.

Lautakunnan jäsenet esittäytyivät. Henki oli hyvä. Asiantuntemusta ja kokemusta löytyy moneen lähtöön. Asiaakin oli niin, että puheenjohtaja kopautti nuijaansa lähempänä ilta yhdeksää. Porvoon merialueiden tilaa valvotaan tarkemmin joka neljäs vuosi, Kulloon moottoriradan alla muhivien rakennusjätteiden hyvinvointia tarkkaillaan säännöllisin näytteenotoin ja maalämpökaivonrakentajan on syytä odotella käypiä lupia ennen kuin kaira käy. Paperia oli iso nippu ,mutta jatkossa paperit ovat siististi ja selkeästi automaattisen tietojenkäsittelyn mukanaan tuoman teknologian mahdollistamassa kannettavassa aplikaatiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti