maanantai 14. tammikuuta 2013

Eka valtuustokokous

Eka valtuusto kokous. Pikku palaveri ryhmän kanssa ryhmähuoneessa kahvikupposen ääressä ja sitten valtuustosaliin. Oma paikka löytyi puolesta välistä. Paikan numero 26. Jos uskoo enteisiin niin se on hyvä numero ,26 on mun synttäripäivä. En kyllä usko , mutta tästä tuli positiiviselle mielelle. Vihreiden valtuustoryhmä istuu peräkkäin. Ensin Jocke, sitten Sirpa, Janne ja Mä. Välissä toki pöydät . heh. Oikealla puolella istuu sosiaalidemokraatteja. Mun vieressä Markus Hammarström ja hänen vieressään Marjaana Korpi. Käytävän toisella puolella on Kokoomuksen ja Ruotsalaisen kansan puolueen edustajia. Leppoisa tunnelma. Vanhat tutut tervehtivät toisiaan ja esittäydyn lähinaapureille.

Pöydälläni porvoopinssi, äänestyskapula (1 = kylla,2 = ei osaa, 3 = ei) , läjä paperia ja pari kirjekuorta. Kirjekuoressa on oma koodi äänestyskapulaan. Kirjaudun läsnä olevaksi .Opettelen numeron ja jos olisi kyseessä agenttidekkari niin söisin paperin. En nyt tee niin. Kansiossa budjetti, nykyinen kaupungin strategia ja aiemmin ryhmien välisissä sovitut lautakunta sun muut paikat.

Aluksi kokousta johtaa valtuuston vanhin ,eli takanani istuva Kalevi Väisänen. Johtaa sieltä edestä nyt toki. On aika lämmin. Esityslistaa edetään vikkelästi ja valtuusto saa puheenjohtajakseen Mikaela Nylanderin. Mikaela tulee framille ja Väisänen onnittelee .Lupaa halata myöhemmin ,mutta näemme halauksen saman tein. Huikkaa mennessään Nylanderin siipalle jotakin. Valtuuston puheenjohtaja puhuu ; kiittelee ja kannustaa. Tapu tapu. Valitaan (hyväksytään esitys)jäsenet kaupungin hallitukseen. Vihreiltä Jari Oksanen ja varalle Leila Nurmilaakso. Matti Nuutti valitaan puheenjohtajaksi. Eilen oli nuutinpäivä,miksei tänäänkin. Hallituksen uusi puheenjohtaja puhuu; kiittelee ja kannustaa. Tapu tapu.

Istuuko hallitus neljä vuotta vai kaksi kertaa kaksi (=4) aiheuttaa äänestyksen. Torin puoleinen laita haluaa, että hallitus istuu koko valtuustokauden. Sitten se istuu.

Puheenjohtaja alkaa lukea nimiesityksiä lautakuntiin. Ei rutinoita. Asiat on jo sovittu aiemmin ja homma käy joutuun. Itse olen rakennus-ja ympäristölautakunnassa. Sivistyspuolen juttuihin olen kunnan työntekijänä esteellinen (=ope).Uusien valtuutettujen koulutusta tarjolla kahtena iltana kaupungintalolla ja kaksi verkkokurssia. Ilmoittaudun kaikkiin. Se hieman kummastutti itseäni, ettei perussuomalaisten ennen vaaleja varsin kärjekkäästi kirjoituksissaan esiintynyt valtuutettu ollut missään lautakunnassa varsinaisena jäsenenä.

Kaupungin strategia sai aikaiseksi muutaman puheenvuoron. Pitääkö ryhmien tehdä yhteinen valtuustosopimus joka antaa suuntaviivat strategialle vai antaako strategia suuntaviivat sopimukselle ? Nyt valtuutetut olivat Uusimaasta lukeneet missä mennään,jos nyt vielä missään. Virkamiesportaassa on valjastettu lisävoimia strategian laadintaan. Kai sen pitäisi kuulua ihan luontevasti toimenkuvaan muutenkin. Onko valtuustosopimuksella ja strategialla suurtakaan eroa loppupeleissä? Kumman mukaan mennään vai mennäänkö kumman kaa. Puheenjohtaja uskoo, että strategiaan palataan kevään aikana vielä useasti. No, ei valtuustossa kuin kerran kuussa. Seuraavan kerran 25. helmikuuta. Ihan kivaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti