perjantai 31. toukokuuta 2024

Skenaariot helteessä tatuttaa

 

Keskiviikon helteisenä iltana kaupunginvaltuusto sai päätettyä Kokoniemen liikuntakeskushankkeesta. Ekaks tulee teitä ja muuta infraa ja sitten tulee kaksi jäähallia ja sitten tulee monitoimiareena ja sitten korjataan Kokonhalli ja sitten tulee kauhistelua, kuinka meidän rahat riittää ja sitten aletaan tuunata nyt tehtyä päätöstä ja jälkiviisastella. Mutta joo. Tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Ryhmäpuheissa todettiin porukalla, että käyttäjiä on kuultava jatkosuunnitelmissa. Nyt osa urheiluväestä koki jääneensä jäähypenkille ja kauhistuivat  kun puolivalmiita luonnoksia esiteltiin. Varmaan näinkin, varsinkin kun useampi päättäjä todettiin hallituksessa jääviksi urheilukytköstensä myötä.  Vuosia ja miljoonia tähän vielä menee ennen kuin ensimmäiset luistimen potkut jäällä vedellään, saatikka ollaan monitoimiareenassa diggailemassa Tomas Lediniä tai paluun tehnyttä Lauri Tähkää. Väkisinkin tulee mieleen tulevan jokicittarin päätös hotelleineen. Näyttää kovasti siltä ,että haaveilemani GT:n nauttiminen kattoterassilla jää haaveeksi. Tuskin huoneistohotellilla semmoista on. Pitänee mennä jonkun partsille kyläilemään. Itse en hanketta kannattanut mutta moni kannatti edellytyksellä, että hotelli on. No nyt on. AUTS!. Joku tökkäsi tikulla silmään.

Maankäyttösuunnitelma oli tiedoksi. Iso juttu. Tähän palataan talousarvion yhteydessä. Kaavoituksessa ei ole resurssia kuin 11 miljoonan satsauksiin. Tässä just päätettiin Kokoniemen yli 50 miljoonan hankkeesta ja päiväkoteja sun muita on tulossa. Tarkoittaa siis, että kaavoitukseen tullaan pumppaamaan reilusti resurssia(työntekijöitä) että suunnitelmista selvitään. Ja vaikuttaa tämä myös keskiviikkona hyväksyttyyn talouden tasapainotus ja tuottavuusohjelmaan (kaverien kesken tatuta). Tatuta ei satuta.

Tatutassa saatiin hallituksen kokousten, ryhmäpuheenjohtajien kokousten, valtuustoryhmien kokousten, henkilöstön kokousten ja valtuuston iltakoulun ja varmaan aamukahvikokoustenkin jälkeen aikaiseksi varsin sopuisa esitys. Henkilöstöä ei lennä pihalle, eikä kaupunkilaisten arkeen kovin rankkoja juttuja ole tulossa. Säästöä pitäisi syntymän. Jotkut maksut kyllä nousevat. Verotkin joskus vaan tuskin vielä Porukalla luotiin suunnitelma, mutta valtuustossa alkoi eräs ryhmä keulia ja omia päätöksiä itselleen. Joo joo. Onhan näitä vaaleja sun muita tulossa. Ei hyvä.

Oli myös puheenvuoro, jossa puheenjohtaja olisi voinut jo aiemmin kopsautella nuijalla keskeytystä  koska pöntöstä alkoi kuulua valtakunnan politiikkaa. Pitäisi pysyä aiheessa nääs. Vaikkakin keskustelu voisi ollakin kokouksissa värikkäämpää, jos puitaisiin ummet ja myös lammet. Voisi myös olla värikkäämpää, jos valtuutetuilla olisi oma mikrofoni, eikä puheenvuoron saatuaan aina tarvitsisi siirtyä puhujapönttöön. No onhan se tavallaan hienoa ja historiallista meininkiä, mutta aika lailla turha manööveri. Joskus valtuuston lista on ollut niin laiha, ettei vartinvaikuttamisessa juuri keskustelua synny. Josko loputtomalla diskuteeraamisella asiat juuri muuttuisivat.

Päätettiin myös edetä joukkoliikenteen uudistuksen tiimoilta maltillisesti kehittäen Maksaahan sekin mutta näin kaupunki saa myös tietoa linjojen matkustajamääristä. Eivät ne ihan silmätarkkailulla kovin kummoisia joillakin linjoilla ole. Tutkimusten mukaan vähäiseen käyttöön on väärät reitit, väärät aikataulut ja väärät hinnat. Nämä kuntoon ja huristellaan kaikki innokkaammin.

Nykyään luodaan päätösasioissa erilaisia skenaarioita. Yleensä on kolme erilaista vaihtoehtoa. Semmoinen oli tarjolla Kokoniemessä, maankäyttösuunnitelmassa ja tatutassa. Yleensä yhdessä skenaariosta on joku täky, jonka valtuutettu nielaisee ja sillä mennään.

Hyvinvointialueen kokous tällä viikolla peruttiin, koska ei ollut asiaa. Hyvinvointialueille ei kuulu hyvää. Hyvin vähän hyvää on tulossa. Alkusyksystä aletaan järjestelemään.

Tässä Suvivirren jälkeen  omat parin seuraavan kuukauden skenaariot menevät about näin

Skenaario 1

Luen pari klassikkokirjaa (Humiseva harju kesken), käyn konsertissa, puhun Ruotsissa ruotsia, teen biisejä, Käy jefu (jenkkifutis)matsissa

Skenaario 2

Käyn konserteissa ja taidenäyttelyissä, puhun Ruotsissa ruotsia, teen biisejä, luen klassikko kirjan, teen biisin, käyn jefumatsissa.

Skenaario 3  Tarkkailen ruohon kasvua ja poimin edellisistä skenaarioista valikoituja osia tunnelman salliessa.